kulturystyka na bodyzone - kulturystyka amatorska i zawodowa
  Forum kulturystyka, suplementacja, kulturystyka, odżywianie, trening, odchudzanie Strona Główna
odżywki suplementy izotoniki kulturystyka suplementacja odżywianie

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Google

Dieta + ClenBurexin - co o tym sądzicie

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum kulturystyka, suplementacja, kulturystyka, odżywianie, trening, odchudzanie Strona Główna -> Odchudzanie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wirus2006

PostWysłany: Pią Maj 09, 2008 12:21 pm    Temat postu: Dieta + ClenBurexin - co o tym sądzicie Odpowiedz z cytatem

Witam Serdecznie,

Proszę o odpowiedź czy tak się odżywiając uda mi się stracić zbędne kilogramy

Oczywiście chodzi mi o redukcje masy tłuszczowej.

Wiek - 21
Wzrost 181cm
Waga - 80,3kg

Sniadanie 7.20

300ml zupy ( rosół z samym kurczakiem gotowanym lub pomidorowa z mała ilością ryżu)

Obiadokolacja 18.20

pół kurczaka z rożna ( srednia wielkośc bez skórki) + sałata lodowa + pomidor + ogórek zielony + troche sosu vinegre

lub

sałatka ( sałata lodowa + pomidor + ogórek zielony + cebula + 2 jajka + troche oliwy oliwek)

30min przed każdym posiłkiem zażywam 2 kapsułki ClenBurexin

Ćwiczenia

Codziennie 100- 150 brzuszków robione w ciągu godziny czasu z małymi przerwami seriami po 20.

3 razy w tygodniu 1h bieganie ( truchtem) lub rowerek.

Będę wdzięczny za wszystkie rady i uwagi.

Podkreślam że wcześniej nigdy nie ćwiczyłem ani nie byłem na żadnej diecie.

od 18 roku zyćia moja aktywność fizyczna ( sportowa) była minimalna głownie latem.

Diete i ćwiczenia stosuje od pięciu dni.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  

tomek.szwed
Guru

PostWysłany: Pią Maj 09, 2008 12:44 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To nie jest dieta- dla organizmu jest to głodówka i zgubisz bardzo duże tkanki mięśniowej a gdy troche :podjesz" to odrazu zalejesz się tłuszczem..

Pierwszym głównym krokiem jest ułożenie sobie diety..W dziale Odżwianie masz temat podklejony- jak ułożyć sobie diete i artykuł jest dosyć obszerny ale jak go przeczytasz to bedziesz wiedział o czym mówie..
Powrót do góry

wirus2006

PostWysłany: Pią Maj 09, 2008 12:58 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W obiadokolacji w sałatce wkradł się bład brakuje pierśi z kurczaka około 200gram lub tuńczyk

Czytałem ten artykuł lecz:

Nie mam możliwości jeść 6 posiłków dziennie. ( maksymalnie 3 chyba że mam jeść po 19.00)

Odstawiłem prawie wogóle weglowodany.
Większość co jem to białko warzywa zdrowy tłuszcz.

W czasie pracy około 15 mogę dożucić jakiś posiłek np pierś z kurczaka z chlebem razowym.

Niestety nie mam pomysłu na drobne przekąski które mógłbym jeśc w pracy a nikt tego nie zauważy. ( jakieś propozycje)

Zawsze żywiłem się wszystkim co popadnie fastfoody bardzo niezsdrowe tłuszcze masy ryżu z sosami frytkami itp. W tym momencie wogóle się nie męcze jedząc co powyżej napisałem lecz przeciwnie lepiej sie czuje.
Powrót do góry

wirus2006

PostWysłany: Pią Maj 09, 2008 1:12 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

BMR - 1927,2
BMR x współczynik aktywności - 2312,6

Pomożecie mi wyliczyć te współczyniki

Wydaje mi się że najbardziej do mnie pasuje Mezomorfik zawsze byłem bardzo chudy 5 lat jadłe ogromne ilości jedzenia żeby przytyć lecz od 2 lat tyje regularnie lecz jadłem wszystko co złe fastfoody niezdrowe tłuszcze itp.

Teraz mam problem z obliczeniem ilości białka tłuszczów i węgla w diecie. Ponieważ dla Mezomorfik nie ma wypisanych w tym temacie proporcji.

I nie rozumiem dlaczego jak obliczam dla endo wychodzi mi że mam jeść dużo weglowodanów ???

Bardzo prosze o wyjaśnienie i pomoc
Powrót do góry

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum kulturystyka, suplementacja, kulturystyka, odżywianie, trening, odchudzanie Strona Główna -> Odchudzanie Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1
Skocz do: