| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
wirus2006
|
Wysłany: Pią Maj 09, 2008 12:21 pm Temat postu: Dieta + ClenBurexin - co o tym sądzicie |
|
|
Witam Serdecznie,
Proszę o odpowiedź czy tak się odżywiając uda mi się stracić zbędne kilogramy
Oczywiście chodzi mi o redukcje masy tłuszczowej.
Wiek - 21
Wzrost 181cm
Waga - 80,3kg
Sniadanie 7.20
300ml zupy ( rosół z samym kurczakiem gotowanym lub pomidorowa z mała ilością ryżu)
Obiadokolacja 18.20
pół kurczaka z rożna ( srednia wielkośc bez skórki) + sałata lodowa + pomidor + ogórek zielony + troche sosu vinegre
lub
sałatka ( sałata lodowa + pomidor + ogórek zielony + cebula + 2 jajka + troche oliwy oliwek)
30min przed każdym posiłkiem zażywam 2 kapsułki ClenBurexin
Ćwiczenia
Codziennie 100- 150 brzuszków robione w ciągu godziny czasu z małymi przerwami seriami po 20.
3 razy w tygodniu 1h bieganie ( truchtem) lub rowerek.
Będę wdzięczny za wszystkie rady i uwagi.
Podkreślam że wcześniej nigdy nie ćwiczyłem ani nie byłem na żadnej diecie.
od 18 roku zyćia moja aktywność fizyczna ( sportowa) była minimalna głownie latem.
Diete i ćwiczenia stosuje od pięciu dni. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
tomek.szwed Guru
|
Wysłany: Pią Maj 09, 2008 12:44 pm Temat postu: |
|
|
To nie jest dieta- dla organizmu jest to głodówka i zgubisz bardzo duże tkanki mięśniowej a gdy troche :podjesz" to odrazu zalejesz się tłuszczem..
Pierwszym głównym krokiem jest ułożenie sobie diety..W dziale Odżwianie masz temat podklejony- jak ułożyć sobie diete i artykuł jest dosyć obszerny ale jak go przeczytasz to bedziesz wiedział o czym mówie.. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
wirus2006
|
Wysłany: Pią Maj 09, 2008 12:58 pm Temat postu: |
|
|
W obiadokolacji w sałatce wkradł się bład brakuje pierśi z kurczaka około 200gram lub tuńczyk
Czytałem ten artykuł lecz:
Nie mam możliwości jeść 6 posiłków dziennie. ( maksymalnie 3 chyba że mam jeść po 19.00)
Odstawiłem prawie wogóle weglowodany.
Większość co jem to białko warzywa zdrowy tłuszcz.
W czasie pracy około 15 mogę dożucić jakiś posiłek np pierś z kurczaka z chlebem razowym.
Niestety nie mam pomysłu na drobne przekąski które mógłbym jeśc w pracy a nikt tego nie zauważy. ( jakieś propozycje)
Zawsze żywiłem się wszystkim co popadnie fastfoody bardzo niezsdrowe tłuszcze masy ryżu z sosami frytkami itp. W tym momencie wogóle się nie męcze jedząc co powyżej napisałem lecz przeciwnie lepiej sie czuje. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
wirus2006
|
Wysłany: Pią Maj 09, 2008 1:12 pm Temat postu: |
|
|
BMR - 1927,2
BMR x współczynik aktywności - 2312,6
Pomożecie mi wyliczyć te współczyniki
Wydaje mi się że najbardziej do mnie pasuje Mezomorfik zawsze byłem bardzo chudy 5 lat jadłe ogromne ilości jedzenia żeby przytyć lecz od 2 lat tyje regularnie lecz jadłem wszystko co złe fastfoody niezdrowe tłuszcze itp.
Teraz mam problem z obliczeniem ilości białka tłuszczów i węgla w diecie. Ponieważ dla Mezomorfik nie ma wypisanych w tym temacie proporcji.
I nie rozumiem dlaczego jak obliczam dla endo wychodzi mi że mam jeść dużo weglowodanów ???
Bardzo prosze o wyjaśnienie i pomoc |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
|
|