kulturystyka na bodyzone - kulturystyka amatorska i zawodowa
  Forum kulturystyka, suplementacja, kulturystyka, odżywianie, trening, odchudzanie Strona Główna
odżywki suplementy izotoniki kulturystyka suplementacja odżywianie

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Google

Controlled Labs Purple Wraath

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum kulturystyka, suplementacja, kulturystyka, odżywianie, trening, odchudzanie Strona Główna -> Nasze testy suplementów:)
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Kondziu
Moderator

PostWysłany: Pią Gru 05, 2008 11:19 am    Temat postu: Controlled Labs Purple Wraath Odpowiedz z cytatem

I przyszła kolej na następną opinię.
Miałem okazję wypróbować produkt zawierający w sobie mieszankę aminokwasów niezbędnych EAA, rozgałęzionych BCAA oraz związków zwiększających wydolność organizmu ze stajni Controlled Labsa: Purple Wraath. W swoim składzie zawiera między innymi: L-Leucyna, L-Izoleucyna, L-Walina, L-Lizyna, L-Arginina, L-Histydyna, L-Treonina, L-Metionina, L-Fenylalania, Beta-Alanina, Jabłczan Cytruliny, Betaina Bezwodna, Korzeń Imbiru, L-Norwalina.
Porcja to 12g w tym 7g aminokwasów (EAA i BCAA) + 2,7g mieszanki PurplEnduracne (Beta-Alanina, Jabłczan Cytruliny, Betaina Bezwodna, Korzeń Imbiru, L-Norwalina).
Smak lemoniadowy.
Wsypałem do szejkera, zalałem wodą. Pierwsze wrażenia to słaba mieszalność, bo mowy o rozpuszczalności tutaj być nie może. Ale to jest typowa przypadłość dla takich produktów. Nie ma co w ogóle wsypywać tego do szklanki i mieszać łyżeczką, bo będzie straszna lipa. Najlepiej skorzystać w szejkera i porządnie wymieszać.
Wypiłem, smak nawet do przełknięcia, nie można narzekać, bo to nie pomidory w własnej działki. Po jakichś 10 minutach pojawiły się pierwsze odczucia, zauważalne jak najbardziej. Zaznaczyć chciałem, że to jest tylko i wyłącznie ocena subiektywna, bo na każdego z nas działa co innego i w różnym stopniu, a czasem i w ogóle nie działa.
Otóż poczułem wzrastające ciepło na głowie i pieczenie czoła. Z mijającym czasem owe pieczenie zaczęło przechodzić na plecy i zacząłem odczuwać lekkie pobudzenie. Trenowało się dosyć dobrze, tym bardziej, że zawsze przy takim podejściu do sprawy (placebo też robi swoje). Później pieczenie przeniosło mi się na ramiona i plecy, a po jakimś czasie zeszło na pośladki i uda. Ogólnie lekki dyskomfort przez to pieczenie, ale pompa na treningu dobra, koncentracja, (ale to chyba bardziej stan umysłu) i brak poczucia zmęczenia. Mogłem tak jeszcze trenować i trenować.
Podsumowując, produkt godny uwagi, choć nie mogę powiedzieć, by należał do tanich. Zresztą firma mówi sama za siebie, jakość zobowiązująca, ale i cena nie mała.
Kto jest otwarty na nowe rzeczy zdecydowanie powinien wypróbować na sobie.

Pozdrawiam.

tomek.szwed
Guru

PostWysłany: Pią Gru 05, 2008 8:00 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hmm ciekawie brzmi - trzeba bedzie spróbować..

Z podobnych i rosądniejszych cenowo produktów polece SAN v-12 HP , bez kreatynowy stak zawierajacy :

Arginine AKG , cytruline ,jabłczan arginiy , Aminokwasy BCAA (4g w porcji) w formie estrów więc ciekawa dawka..Zjadłem narazie 3 razy i pompa , koncentracja i ogólnie lepsza wydajność..Też polecam

Zawiera jeszcze kupe dodatków ale nie pamiętam składu;/
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum kulturystyka, suplementacja, kulturystyka, odżywianie, trening, odchudzanie Strona Główna -> Nasze testy suplementów:) Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1
Skocz do: