kulturystyka na bodyzone - kulturystyka amatorska i zawodowa
  Forum kulturystyka, suplementacja, kulturystyka, odżywianie, trening, odchudzanie Strona Główna
odżywki suplementy izotoniki kulturystyka suplementacja odżywianie

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Google

Duża redukcja.

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum kulturystyka, suplementacja, kulturystyka, odżywianie, trening, odchudzanie Strona Główna -> Odchudzanie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
v1n5anity

PostWysłany: Wto Maj 27, 2008 12:47 pm    Temat postu: Duża redukcja. Odpowiedz z cytatem

Witam, pisałem tu już kiedyś wcześniej, postanowiłem znów, ponieważ od 2,5 miesiąca jestem na diecie... 2 lata temu przy wzroście 183 cm ważyłem 121 kg. Od tego czasu moja waga wahała się od 112 do 103 kg. W październiku tego roku ważyłem 111 kg i do grudnia spadłem do 107 kg. Ta waga utrzymywała się do końca marca. Teraz ważę 93 kg i chcę zredukować ją do około 85 kg. Jestem aktywny fizycznie, pływam na basenie, gram w koszykówkę, biegam 3-4 razy w tygodniu po 30 minut, zamiennie z rowerkiem stacjonarnym. Moja nadwaga jest również związana kontuzją , jakiej nabawiłem się rok temu podczas treningu futbolu amerykańskiego ( rok trenowania)- złamana noga. Wiem, że może napiszecie, że za szybko tracę wagę, ale taki mam organizm... mam bardzo grube kości, moja masa mięśniowa jest raczej dobrze rozwinięta. Przy takim wzroście nie wyglądam na te 93 kg, najwyżej na 80pare, ale na brzuchu i udach są jeszcze pozostałości niezdrowego trybu życia sprzed lat( objadanie sie tostami, ziemniakami, fast food, itd,). Przedstawiam moją dietę, którą stosuję od 2,5 miesiąca:
Śniadanie:
Dwa chude serki wiejskie, do tego ogórek, pomidor, szczypiorek, rzodkiewka, cebula.
Drugie śniadanie, zwykle jabłko, banan , do tego sok jednodniowy z marchwi lub kubuś.
Kolejny posiłek to puszka tuńczyka w sosie własnym z jajkiem na twardo, pomidorem i ogórkiem
Obiady zwykle jadałem normalnie, czyli zupa i drugie, ale bez ziemniaków.
Ostatni posiłek około godziny 18-19, w postaci kefiru 0% lub jogurt, czasem była to druga puszka tuńczyka.
Do tego oczywiście woda, zielona herbata. Czuję się syty, zwłaszcza po śniadaniu, nie jem absolutnie słodyczy, żadnych napojów słodzonych, alkoholu ( raz na dwa tygodnie setka wódki). Do końca czerwca chciałbym ważyć 85 kg, a raczej pozbyć się po prostu zalegającego tłuszczu. Wtedy tez zamieszczę fotki przed ( 111kg) i po. Moje pytanie jest następujące- Czy przy takim tempie spalania mogę stosować taką dietę i czy kiedy osiągnę swój cel mam zwiększyć ilość kalorii?? Po redukcji chcę zacząć budować masę mięśniową, tak by bez zbędnego sadła ważyć ok. 90 kg.

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum kulturystyka, suplementacja, kulturystyka, odżywianie, trening, odchudzanie Strona Główna -> Odchudzanie Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1
Skocz do: